Părea de la ANAF și a făcut peste 100.000 de euro, dar românii au fost păcăliți: frauda din care ai de învățat

de: Alexandru Puiu
24 07. 2023

Toți românii sunt speriați de ANAF, de la firme la persoane fizice. Din păcate, această frică este exploatată și de niște persoane ”întreprinzătoare” care ajung să se îmbogățească de pe urma neștiinței altora.

Cel mai recent caz care a făcut valuri în presă o vizează pe Olimpia C. De la doar trei persoane păcălite în Constanța, sub argumentul că lucrează la ANAF, ea a încasat peste 100.000 de euro. Pretextul era că, din poziția ei inventată, putea facilita obținerea unor imobile despre care insistat că ar urma să facă subiectul unor procese de executare silită. În mod evident, femeia a fugit cu banii.

Escroaca ”a lucrat” la toate autoritățile importante

Departe de a fi la prima încălcare a legii, Olimpia C. are un CV impresionant și foarte profitabil când vine vorba de a pretinde că lucrează la o agenție a statului. În trecut, s-a prezentat ca lucrând la OPC, făcând controale și primind cadouri. A insistat că are pile la READPP, promițând în diverse interacțiuni că poate obține facil locuințe ANL.

Cel mai recent caz a început pe 31 octombrie 2019. La acea vreme, Olimpia C. i-a atras atenția lui Dan C. că trei apartamente din Constanța fac subiectul unei executări silite desfășurate de ANAF. În realitate, au fost executate cu câteva săptămâni înainte, pe 16 octombrie. Pentru a facilita achiziția lor, femeia i-a provocat un prejudiciu lui Dan C. de 90.000 de euro.

Ulterior, între 25 iulie – 24 august 2022, a spus faptul că este angajat al ANAF, inducându-i în eroare pe Carmen și Dumitru N., prezentându-le faptul că un imobil situat în Constanța încă face obiectul unei executări silite ale A.J.F.P., obținând 29.500 de euro, conform ReplicaOnline.

În final, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au dispus încetarea procesului penal față de Olimpia C., cu antecedente penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în dauna persoanelor Dan A.. Carmen N. și Dumitru N. Magistrații constată stinse acțiunile civile exercitate de cele trei părți civile. Sentința nu este definitivă.